Scan Kwaliteitscultuur

Scan Kwaliteitscultuur

Scan Kwaliteitscultuur 1000 1000 NCP EQAVET

Scan Kwaliteitscultuur

De scan Kwaliteitscultuur laat teamleden nadenken over wat zij belangrijk vinden als het gaat om onderwijskwaliteit. Dit gaat over de wenselijke situatie.

Het werkt goed als teamleden eerst individueel nadenken over wat voor hen belangrijk is en vervolgens met elkaar in gesprek gaan. Na het invullen van de scan ontvangt ieder teamlid een rapportage met zijn antwoorden.

Met de aanpak die het NCP EQAVET heeft ontwikkeld, bepalen teams hun ambitie om de kwaliteit van hun onderwijs te versterken krijgen ze inzicht in hun kwaliteitscultuur en geven ze invulling aan hun professionele ruimte. Centraal staat het gesprek in het team. Daarvoor heeft het NCP handreikingen, werkvormen en scans ontwikkeld. Kwaliteitscultuur vraagt om een aanpak per school en maatwerk per team. De handreikingen van EQAVET ondersteunen bij het opstellen van zo’n traject.

Tip

Lees de handleiding voor het invullen van de scans.

Tijdsbestek

Het invullen van een scan kost 15-20 minuten. De ingevulde gegevens zijn alleen zichtbaar voor de teamleden die gezamenlijk de scan invullen. Om de scan in te vullen nodigt een teamlid de teamleden uit, om dit kunnen doen gaat u naar het invulformulier hieronder.

Onderdelen traject versterken kwaliteitscultuur en handreikingen

Een overzicht van de aanpak vind je hier. Daar vind je een verdere uitwerking van de onderdelen en waarom deze belangrijk zijn voor een traject voor een team om te werken aan het versterken van kwaliteitscultuur.

Technische problemen?

Mocht je problemen tegenkomen of heb je (positieve) feedback, mail dan naar eqavet@cinop.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Bijeenkomsten
  • Geen categorie
  • Instrumenten
  • Onderzoek
  • Oproep
  • Praktijkvoorbeelden
  • Publicatie
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.