Inschrijving geopend: ontwikkeltraject studentparticipatie 2023-2024!

Inschrijving geopend: ontwikkeltraject studentparticipatie 2023-2024!

Inschrijving geopend: ontwikkeltraject studentparticipatie 2023-2024! 999 1003 NCP EQAVET

Heb je interesse in het bevorderen van studentparticipatie binnen jouw onderwijsinstelling? Doe mee met het ontwikkeltraject studentparticipatie, georganiseerd door NCP EQAVET in samenwerking met JOBmbo en de MBO Raad. Dit programma wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en heeft als voornaamste doel om mbo-instellingen te helpen met het betrekken van studenten bij het verbeteren van onderwijskwaliteit. Ziet jouw instelling het belang van studentparticipatie in, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of ben je al begonnen, maar lukt het nog niet om je collega’s en studenten te betrekken en enthousiasmeren? Dan is dit ontwikkeltraject precies wat je zoekt!

Wat houdt het traject in?

Gedurende vijf sessies en een afsluitende terugkomdag ga je samen met andere mbo-instellingen aan de slag met studentparticipatie. Dit traject is ontworpen voor scholen die zich willen laten inspireren over hoe studenten kunnen bijdragen aan onderwijskwaliteit, gebaseerd op de vier pijlers van studentparticipatie en de PDCA-cyclus. Daarnaast is het bedoeld voor scholen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het opstarten en doorontwikkelen van dit proces.

Voor wie is het traject?

Het traject is geschikt voor iedereen die een aanjager is van studentparticipatie binnen de school. Denk bijvoorbeeld aan directeuren, studentenraadbegeleiders, kwaliteitszorgmedewerkers, docenten of teamcoördinatoren. Deelname door studenten wordt bovendien zeer aangemoedigd! 

Wanneer vinden de sessies plaats?

De sessies vinden in de middagen plaats op 25 januari (online), 8 februari, 21 maart, 25 april, en 20 juni 2024 (fysiek in Utrecht).

Wat levert het jullie op?

  • Inzicht in de huidige participatiecultuur en versterking hiervan in samenwerking met studenten.
  • Inspiratie over hoe studenten kunnen bijdragen aan onderwijskwaliteit, gebaseerd op de vier pijlers van studentparticipatie en de PDCA-cyclus.
  • Ideeën voor innovatieve vormen van studentparticipatie (buiten de formele participatie in de studentenraad), zoals het organiseren van studentenpanels en wedstrijden voor innovatieve voorstellen van studenten.
  • Begeleiding bij het starten van een nieuwe of verbeterde aanpak voor studentparticipatie binnen je instelling, samen met je studenten.
  • Mogelijkheid tot kennisuitwisseling met andere mbo-instellingen en studenten tijdens het traject.

Wat verwachten wij van jullie?

  • Bij enkele sessies is deelname door een (of meer) student(en) per school ten zeerste aan te raden. Dit geldt in ieder geval voor de sessies op 8 februari en 21 maart. 
  • Deelname is kosteloos. Er wordt verwacht dat je deelneemt aan alle bijeenkomsten. Bij afwezigheid zonder legitieme reden kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Geïnteresseerd?

Aarzel dan niet en vul gauw dit formulier in!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.