Studentenparticipatie

Studentenparticipatie

Studenten en alumni hebben een belangrijke inbreng bij het verder verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Studenten kunnen goed aangeven wat beter kan. Zij kunnen meedenken over een nieuw plan van de school of van een team. Alleen tevredenheidsonderzoeken afnemen zijn daarvoor niet voldoende.

Studentenparticipatie betekent dat studenten vanaf het begin tot het eind van hun opleiding kunnen meebeslissen, meedoen en meepraten op hun onderwijsinstelling. De stem van de student wordt continu meegenomen in de besluitvorming. Bij een sterke participatiecultuur is de stem van de student als ervaringsdeskundige te herkennen in de ontwikkeling van het onderwijs. Op deze manier dragen studenten actief bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Dit vraagt van medewerkers van de onderwijsinstelling een geïnteresseerde, betrokken houding en tijdige, transparante communicatie richting de studenten.

Het NCP EQAVET organiseert jaarlijks het ontwikkeltraject studentenparticipatie voor kwaliteitsaanjagers en studenten. Naast het organiseren van ontwikkeltrajecten publiceren we artikelen en publicaties rondom het thema. Rondom het thema studentenparticipatie werkt het NCP EQAVET nauw samen met JOBmbo en de MBO Raad. Zie ook de gerelateerde items onderaan deze pagina. Meer informatie? Neem contact op met Maartje Stroo via MStroo@ncpeqavet.nl.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.