Pilot Uitnodigende Medenzeggenschap

Pilot Uitnodigende Medenzeggenschap

Pilot Uitnodigende Medenzeggenschap 1000 1000 Eqavet

Eind 2021 startten twee kernteams vanuit Gilde Opleidingen en Deltion College met een pilot ‘uitnodigende medezeggenschap’ onder begeleiding van JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOBmbo). In elke school werkt een kernteam aan een plan voor structurele en inclusieve studentenparticipatie volgens de methode van Young Inspiration, ontwikkeld door Marjolein de Jong en haar team.

In stap 1 ‘De bedoeling’ van de pilot ‘uitnodigende medezeggenschap’ formuleerden Gilde Opleidingen en Deltion College de bedoeling van studentenparticipatie op hun school. De bedoeling is de rode draad van je denkrichting, het fundament om in de volgende stappen aan vast te houden en op terug te pakken. Met een vijftal bedoelingen als richtsnoer werken de kernteams hun aanpak in de volgende sessies verder uit. #studentparticipatie!

Marjolein de Jong, Young Inspiration: ‘Bij het ontrafelen van de bedoeling stel je jezelf vragen als: Waarom wil je studenten betrekken? Wil je weten wat er bij studenten leeft en speelt, wil je een brede groep kunnen studenten betrekken of wil je dat studenten over alles mee kunnen denken?’

Roos Scholten, JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOBmbo): ‘Studenten betrekken enkel om het betrekken is betekenisloos. Bepaal daarom samen wat studentparticipatie betekenis geeft. Voor studenten, voor docenten en voor anderen. Hoe meer verschillende visies je betrekt, hoe meer mensen je enthousiast kunt maken.’

Meer lezen over de 8 stappen van de pilot ‘Uitnodigende medezeggenschap’? Bekijk de infographic op de website van Young Inspiration! En volg deze pagina op LinkedIN in de komende weken voor meer informatie over de stappen die de kernteams zetten en wat hun ervaring is met deze kickstart voor #studentparticipatie!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Bijeenkomsten
  • Geen categorie
  • Instrumenten
  • Onderzoek
  • Oproep
  • Praktijkvoorbeelden
  • Publicatie
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.