MBO Connect van start!

MBO Connect van start!

MBO Connect van start! 999 1003 Eqavet

MBO Connect van start!

Het is zover: MBO Connect (www.mboconnect.nl) is van start. De enige, landelijke online community van, voor en door alle MBO-opleiders is op 18 maart officieel geopend door demissionair minister Van Engelshoven. Initiatiefnemer van MBO Connect, de beroepsvereniging voor docenten en instructeurs in het mbo (BVMBO), is blij met de samenwerking met belanghebbende onderwijsorganisaties, waaronder ook NCP EQAVET

Uit eerder onderzoek door de BVMBO kwam naar voren dat er een groeiende behoefte onder mbo-opleiders is om kennis met elkaar te delen en meer samen te werken. De pandemie heeft deze behoefte alleen maar versterkt. Hieruit is de eerste landelijke community voor alle mbo-opleiders ontstaan.

MBO Connect biedt een optimaal platform: opleiders kunnen er kennis opdoen en delen, schooloverstijgend samenwerken met vakgenoten, vragen stellen, (gepersonaliseerd) nieuws volgen en bij blijven via één centrale landelijke mbo-kalender, waarop alle activiteiten staan.

Ook partnerorganisaties zijn blij met de mogelijkheid om via MBO Connect de mbo-opleiders te bereiken. Onder meer MBO Today, Worldskills Netherlands, Stichting ‘Iedere mbo een practoraat’, NCP Eqavet, LOF, Leraar 24, Leerkracht, Werkverband beroepspedagogiek mbo en ECBO zijn al van de partij. Een aantal is al volop gestart met het delen van kennis in de community. Zij hopen dan ook dat zoveel mogelijk opleiders zich aanmelden via www.mboconnect.nl. Hiervoor wordt onder andere een PR-campagne ingezet, waaraan mbo-opleiders hebben meegewerkt.

Meer weten over MBO Connect? Mail dan naar info@mboconnect.nl.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.