Gesprekskaart JOB-monitor

Gesprekskaart JOB-monitor

Gesprekskaart JOB-monitor 1000 1000 NCP EQAVET

Handvatten voor de kwaliteitszorgmedewerker om in gesprek te gaan met studenten(raden) over de resultaten van de JOB-monitor

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van studenten en onderwijsteams om met elkaar in gesprek te gaan over de kwaliteit van het onderwijs. JOB en NCP EQAVET hebben de handen in één geslagen om hen hierbij te helpen. De JOB-monitor vertegenwoordigt de mening van alle mbo-studenten op landelijk niveau. Door de JOB-monitor krijgen beleidsmakers en onderwijsinstellingen steeds meer te weten over wat de student van het onderwijs vindt. Door hun mening te geven over de school en het onderwijs kunnen studenten bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit. Doordat studenten zich meer betrokken voelen bij het onderwijs verbetert niet alleen deze kwaliteit, maar behalen studenten ook betere studieresultaten. Om echt te doorgronden wat de student vindt, zijn bovenop de resultaten van de JOB-monitor aanvullende gesprekken nodig. Hierdoor weet je beter waar je als onderwijsteam of school aan kunt werken en aan welke thema’s je prioriteit moet geven om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het bespreken van de JOB-monitor met de studenten(raden) op jouw school. De handreiking geeft tips over:

  • De voorbereiding van het gesprek
  • Het voeren van het gesprek en komen tot een actieplan
  • Afspraken maken over het opvolgen van het actieplan

Auteurs: Miron van Wijngeeren (JOB) en Esther Woertman en Lotte Nieuwenhuis (NCP EQAVET)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.