Aanmelding geopend: inspiratiedag studentparticipatie – 7 november 2023

Aanmelding geopend: inspiratiedag studentparticipatie – 7 november 2023

Aanmelding geopend: inspiratiedag studentparticipatie – 7 november 2023 999 1003 NCP EQAVET

Op 7 november 2023 vindt de inspiratiedag studentparticipatie plaats bij het KW1C in Den Bosch, georganiseerd door NCP EQAVET in samenwerking met JOBmbo en de MBO Raad. Kom je ook? Studenten en (beleids)medewerkers van mbo-scholen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze inspiratiedag. Om participatie vorm te geven en onderdeel te kunnen maken van het mbo hebben we elkaar nodig!

Gedurende de inspiratiedag kijken jullie samen buiten de school en doen jullie inspiratie op door in gesprek te gaan met studenten en collega’s van andere scholen. Op deze dag ontdekken we met elkaar welke vormen van participatie er al zijn bij de scholen die meedoen en wat studenten hiervan mee krijgen. We nemen een kijkje in de theorie om ons te laten inspireren en met elkaar te bepalen wat wel en niet past bij jullie school. De studenten staan tijdens de inspiratiedag centraal en krijgen het woord (zie onderaan dit artikel ook de flyer voor studenten).

Waar en wanneer?

7 november 2023 bij Koning Willem 1 College (Vlijmenseweg 2, 5223 GW, ’s-Hertogenbosch)
van 13.30 tot 17.00 uur. Om 12.30 uur ben je welkom om mee te lunchen. Na afloop zal er ook een borrel zijn!

Wat levert het op?

  • Uitwisseling met andere mbo-scholen over het belang van studentparticipatie.
  • Inzicht krijgen in wat er al gebeurt bij jullie op school, wat studenten hiervan al merken, en op welke manier zij nog meer kunnen worden betrokken.
  • Inspiratie over hoe studenten kunnen worden betrokken bij onderwijskwaliteit.
  • Meedenken over vormen van studentparticipatie op jouw school, zoals:
    • Waar op school een ideeënbus te plaatsen waar alle studenten (anoniem) hun ideeën of wensen voor jullie school kunnen delen. Misschien is er zelfs een digitale versie te bedenken via social media?
    • Het organiseren van een studentparticipatie dag op jullie school.

Interesse?

Heb je interesse? Vul dan gauw dit formulier in! Als dit niet lukt, stuur dan een mail naar JStreekstra@ncpeqavet.nl.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.