Terugblik op de Inspiratiemiddag Studentenparticipatie van NCP EQAVET op 7 november bij het Koning Willem I College in Den Bosch

Terugblik op de Inspiratiemiddag Studentenparticipatie van NCP EQAVET op 7 november bij het Koning Willem I College in Den Bosch

Terugblik op de Inspiratiemiddag Studentenparticipatie van NCP EQAVET op 7 november bij het Koning Willem I College in Den Bosch 1000 1000 NCP EQAVET

Op 7 november vond de Inspiratiemiddag Studentenparticipatie van EQAVET plaats bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Deelnemers van diverse mbo-instellingen waren aanwezig, en een mooie opbrengst was dat bijna de helft van hen studenten waren. De middag begon met een smakelijke welkomstlunch, gevolgd door een interactieve start: een wordcloud waarin deelnemers aangaven over welke onderwerpen en thema’s studenten op hun instelling mogen meedenken. Het was inspirerend om te zien dat bij sommige instellingen studenten over vrijwel mee mogen praten en denken!

Vervolgens werd de aandacht gericht op een boeiend praktijkvoorbeeld van Noorderpoort. Een medewerker en student vertelden samen over hun effectieve aanpak rondom studentenparticipatie, en benoemden o.a. de ontwikkeling van een keuzedeel over inspraak en medezeggenschap in organisaties en de innovatieve invulling die Noorderpoort geeft aan de rol van coördinator studentenparticipatie. De presentatie leidde tot een levendige discussie onder de aanwezigen, waarin ervaringen en inzichten werden gedeeld. Na een korte pauze gingen de deelnemers in kleine groepjes aan de slag met een praktijkcasus over studentbetrokkenheid, ingebracht door ROC Nijmegen. Deze praktische sessie bracht innovatieve en experimentele benaderingen van studentenparticipatie naar voren, die de deelnemers direct op hun eigen scholen kunnen toepassen.

De middag werd afgesloten met een informele borrel, waarbij de deelnemers nog vol zaten met energie en goede ideeën. Deze gelegenheid bood een ontspannen setting voor verdere discussies en het uitwisselen van contactgegevens. De Inspiratiemiddag bleek niet alleen leerzaam, maar ook een kansrijk platform waar medewerkers en studenten van verschillende mbo-instellingen met elkaar in contact kwamen. Ideeën, uitdagingen en vragen werden gedeeld en besproken, wat de samenwerking en kennisdeling ten goede kwam.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en presentatoren voor hun waardevolle bijdragen aan deze dag. De Inspiratiemiddag Studentenparticipatie was een succesvolle gelegenheid om te leren, te inspireren en een brug te slaan tussen medewerkers en studenten van diverse onderwijsinstellingen. We kijken enthousiast uit naar de volgende inspirerende ontmoeting!

Kübra Ersoy

Adviseur
kersoy@ncpeqavet.nl
+31 6-27216383

Maartje Stroo

Adviseur
mstroo@ncpeqavet.nl
+31 6-10383221
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.