Pilot datagebruik voor verbetering van onderwijskwaliteit in het mbo

Pilot datagebruik voor verbetering van onderwijskwaliteit in het mbo

Pilot datagebruik voor verbetering van onderwijskwaliteit in het mbo 800 800 Eqavet

Pilot datagebruik voor verbetering van onderwijskwaliteit in het mbo

Het NCP EQAVET is gestart met een pilot rondom het stimuleren van datagebruik voor de verbetering van onderwijskwaliteit in het mbo.

Het gebruik van data bij onderwijsverbetering lijkt zich vaak te beperken tot de harde (kwantitatieve) data en daarnaast zijn het vaak kwaliteitszorgmedewerkers of enkele docenten in het team die hiermee aan de slag gaan. Doel van de pilot is om te ontdekken hoe docententeams kunnen ondervinden dat datagebruik in het mbo juist nuttig en, misschien zelfs wel, leuk kan zijn. Daarnaast geven we concrete tools om dit vorm te geven, in de vorm van een handboek met ondersteunend materiaal.

De pilot is gestart in november met twee verschillende groepen vanuit Curio. In een van die groepen zitten de experts kwaliteitszorg van Curio Techniek en Technologie en de andere groep bestaat uit de kerngroep kwaliteit van Curio Retail Roosendaal. Deze beide groepen krijgen begeleiding vanuit NCP EQAVET over hoe zij dit traject met docententeams kunnen doorlopen. NCP EQAVET begeleidt dus niet zelf de sessies met de onderwijsteams, maar ontwikkelt onder andere materiaal (een soort trainingskit) die teams kunnen inzetten en bespreekt met de groepen hoe zij met het team aan de slag kunnen gaan.

De reacties na de eerste bijeenkomsten zijn positief. We hopen de pilot in april af te ronden en dan de materialen en een bijpassende handreiking te kunnen delen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd

  • Alles
  • Activiteit
  • Handreiking
  • Instrument
  • Nieuws
  • Publicatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.