Artikel | Bijeenkomst Studentenparticipatie in het mbo d.d. 17 mei 2022

Artikel | Bijeenkomst Studentenparticipatie in het mbo d.d. 17 mei 2022

Artikel | Bijeenkomst Studentenparticipatie in het mbo d.d. 17 mei 2022 1000 1000 Eqavet

Artikel | Bijeenkomst studentenparticipatie d.d. 17 mei 2022

Studenten ervaren elke dag het onderwijs op hun eigen school. Vanuit dit perspectief kunnen zij heel goed vertellen waarom dat onderwijs goed aansluit op hun (leer)wensen en behoeften en wat er nog beter kan. Het is daarom belangrijk dat alle studenten als stakeholder meepraten over de kwaliteit van het onderwijs op hun school. Hoe kan je het beste met zo’n gevarieerde populatie aan studenten het gesprek aangaan over onderwijs? En hoe zorg je als mbo-instelling structureel voor een brede participatiecultuur?

Op dinsdag 17 mei organiseerden NCP EQAVET, JOB MBO en MBO Raad een inspiratiesessie over dit onderwerp. In deze sessie deelden we een gespreksstarter met studenten, studentenraden, studentenraadbegeleiders, docenten, kwaliteitszorg- en beleidsadviseurs. Daarnaast deelde twee kernteams van Deltion College en Gilde Opleidingen hun ervaringen met de pilot studentenparticipatie die zij onder leiding van JOB MBO uitvoerden. In dit artikel geven we een inkijkje in de gesprekken over structureel samenwerken aan brede studentparticipatie in het mbo die tijdens de bijeenkomst hebben plaatsgevonden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.